Skip to main content

Northvolt har landat!

By 19 oktober, 2017november 29th, 2017Nyhet

Yes! Ett storslaget samarbete ligger bakom Northvolts val av  Skellefteå som etableringsort för sin batterifabrik. Marknadsföreningen sällar sig till glädje- och hyllningskören.

Vi slår volter av glädje och är enormt laddade inför etableringen av Northvolt i Skellefteå…. Vi kan dra till med ett helt batteri av ordvitsar för att signalera vår glädje över dagens besked, men bakom de yviga (och befogade) glädjeyttringarna ligger en långt djupare känsla av tillförsikt inför framtiden.

Lite extra roligt att det bakom denna lyckade företagsvärvning ligger en bred samverkan mellan politik, näringsliv och kommunal förvaltning. Och en bred uppslutning av de allra flesta Skelleftebor.

Vi ser detta som en inspirerande modell för att jobba vidare med bred samverkan mellan intressen och kompetenser i fortsatt utveckling av Skellefteå. Ge idéerna plats!

Mer information finns på Skellefteå kommuns pressrum ››

Några av de som arbetat intensivt med etableringen: Christoffer Svanberg, affärsområdeschef Skellefteå Kraft, Helena Renström, marknadschef Skellefteå kommun, Bengt Ivansson, näringslivschef Skellefteå kommun, Lorents Burman (S), kommunalråd Skellefteå kommun, Maria Marklund (S), kommunalråd Skellefteå kommun, Alf Marklund, styrelseordförande Skellefteå Kraft, Hans Andersson förvaltningschef samhällsbyggnad Skellefteå kommun, Hans Kreisel, koncernchef Skellefteå kraft, Kristina Sundin Jonsson, kommunchef Skellefteå kommun och Andreas Löwenhöök (M), oppositionsråd Skellefteå kommun.
Foto från Skellefteå kommiuns pressrum.