Skip to main content

Behov av hjälp av en högskolestudent under sommaren?

Sammes stiftelse delar ut sommarstipendier på 25 000 kr. I fjol delades 17 st ut. Stipendierna ska ge möjlighet för stipendiaten (studenten) att under sommaren utvecklas inom det område som hen utbildar sig inom. Stipendiaterna kan utvecklas antingen i egna projektidéer eller i projekt från företag. Här ges en möjlighet för företag i Skellefteå att få hjälp av en student under sommaren. Syftet med Sammes stiftelse är att genom den kan näringslivet i Skellefteå utvecklas.

Hittills har det framför allt varit spelföretag som nyttjat möjligheten till att få hjälp av en sommarstipendiat men stiftelsen vill gärna få in företagsprojekt från andra branscher. Vi hade dock två studenter i teknisk fysik som verkade i projekt sommaren 2019.

Stipendiaten måste under sommaren vara skriven i Skellefteå. Det finns många Skelleftebor som studerar i Luleå eller Umeå. Kontakter finns med alla programansvariga för utbildningsprogrammen i Umeå och LTU Business har motsvarande i Luleå. Eller ni kanske själv känner till någon student som skulle passa för ett projekt under sommaren? Behovs en ekonom eller annan typ av student så finns de kontakterna också.

Genom sommarstipendierna kan vi också locka tillbaka studenter som flyttat från orten.

Studenten ska ansöka om stipendium senast 29 mars.Ansökningshandlingar finns på hemsidan. Beslut om sommarstipendier tas den 7 april.
Har ni frågor kontakta Jörgen Markgren

jorgen.markgren@sammesstiftelse.se
070-371 22 25

Har ni projektförslag?

Mer information om Sammes stiftelse finns på www.sammesstiftelse.se
Har ni projektförslag till jorgen.markgren@sammesstiftelse.se
Senast 15 mars
Ange vilket företag det gäller, Företag XXXX AB
Projekt: X XXXX
Kort beskrivning av vad som ska göras inom projektet
Söker: beskriv gärna den kompetens ni är ute efter
Kontaktperson på företaget,mail@mail.com, 09X XX XX XXX